اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی به استفاده از سیستم های کنترلی مانند رایانه ها یا روبات ها و فناوری های اطلاعات برای مدیریت فرآیندهای مختلف و ماشین آلات در یک صنعت برای جایگزینی یک انسان است. این دومین مرحله فراتر از مکانیزاسیون در حوزه صنعتی سازی است.
افزایش کیفیت و انعطاف پذیری را در روند تولید
اوایل هدف اتوماسیون افزایش بهره وری (به دلیل ۲۴ ساعته بودن) و کاهش هزینه های مربوط به اپراتورهای انسانی (یعنی دستمزد و مزایا) بود. با این حال ، امروزه تمرکز اتوماسیون به سمت افزایش کیفیت و انعطاف پذیری در فرآیند تولید سوق یافته است. در صنعت اتومبیل ، نصب پیستون در موتور قبلاً به صورت دستی و با میزان خطای 1-1.5٪ انجام می شد. در حال حاضر ، این کار با استفاده از ماشین آلات خودکار با نرخ خطای 0.00001 انجام می شود.
مزایای اتوماسیون صنعتی
هزینه عملیاتی پایین
اتوماسیون صنعتی هزینه های درمان و مرخصی استحقاقی و تعطیلات مرتبط با یک اپراتور انسانی را از بین می برد. بعلاوه ، اتوماسیون صنعتی به مزایای دیگر کارمندان مانند پاداش ، بازنشستگی و ... نیاز ندارد. این راه اندازی گرچه با هزینه اولیه بالایی همراه است ، اما موجب صرفه جویی در حقوق ماهیانه کارگران می شود که باعث صرفه جویی قابل توجهی در شرکت می شود. هزینه نگهداری مربوط به ماشین آلات مورد استفاده برای اتوماسیون صنعتی کمتر است زیرا اغلب خراب نمی شوند. و در صورت خرابی فقط متخصصان مربوطه موظف به تعمیر آن هستند.
بهره وری بالا
اگرچه بسیاری از شرکتها صدها کارگر تولیدی را برای حداکثر ساعت کاری در شیفت ها استخدام می کنند ، اما کارخانه برای تعمیر و نگهداری و تعطیلات باید تعطیل باشد. اتوماسیون صنعتی به کارخانه در 7 روز هفته و 365 روز سال در 24 ساعت امکان تولید را می دهد. این امر باعث بهبود چشمگیر بهره وری شرکت می شود.
کیفیت بالا
اتوماسیون خطاهای انسانی را کاهش می دهد. بعلاوه ، بر خلاف انسان ، ربات ها هیچ خستگی ندارند و این باعث تولید محصولاتی با کیفیت یکسان در زمان های مختلف می شود.
انعطاف پذیری بالا
افزودن یک کار جدید در خط مونتاژ نیاز به آموزش به یک اپراتور انسانی دارد ، با این وجود ربات ها را می توان برای انجام هر کاری برنامه ریزی کرد. این باعث می شود روند تولید انعطاف پذیرتر باشد.
دقت بالای اطلاعات
جمع آوری خودکار داده ها به شما این امکان را می دهد که گردآوری اطلاعات با هزینه کمتر و دقت بالاتری صورت گیرد. این اطلاعات می تواند به شما برای تصمیم گیری درباره ی چگونگی کاهش ضایعات و بهبود فرایندها کمک کند.
ایمنی بالا
اتوماسیون صنعتی می تواند خط تولید را برای کارمندان با استقرار روبات هایی برای کنترل شرایط ایمن تر کند.
چالش های اتوماسیون صنعتی
هزینه اولیه بالا
سرمایه گذاری اولیه برای تبدیل خط تولید انسانی به خط تولید اتوماتیک بسیار زیاد است. همچنین ، میبایست هزینه های قابل توجهی صرف آموزش کارمندان برای مدیریت این تجهیزات پیشرفته شود.
نتیجه
اتوماسیون صنعتی به دلیل مزایای بسیار زیاد آن ، بخصوص افزایش بهره وری ، کیفیت و ایمنی باصرف هزینه های پایین تر ، مورد استقبال صنایع متفاوتی مختلف قرار گرفته است.